Karamelová torta z kysnutého cesta

cesto
350g polohrubej múky
150ml mlieka
50g rozpusteného masla
1 vajce
2PL cukru
10g droždia

krém
150g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
700ml mlieka
250g masla
7PL hladkej múky

čokoládová poleva
Najprv si pripravíme krém z cukru, ktorý dáme skaramelizovať. Karamel zalejeme polovicou mlieka, po rozpustení pridáme vanilkový cukor a maslo, a privedieme do varu. V druhej polovici mlieka vymiešame múku, vlejeme do vriaceho karamelu a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Kým vychladne, upečieme pláty:
Zo surovín vymiesime cesto a rozdelíme na 4 diely. Vyvaľkáme ich do kruhu a vykrojíme kruhy s priemerom 23 cm. Popicháme vidličkou a upečieme na opačnej strane plechu na papieri. Pečieme 10 minút pri teplote 160°C, v polovici pečenia pláty skontrolujeme, ak sa robia bubliny, znova popicháme vidličkou a zarovnáme povrch. Po upečení s plátmi opatrne manipulujeme, aby sa nepolámali. Po vychladnutí ich spojíme s vychladnutým krémom a dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky. Polejeme čokoládovou polevou.

 zdroj: varecha

Žiadne komentáre: