Žemľovka bez vajec

6 rožkov
150ml mlieka
trúhané jablká
50g hrozienok
250g hrudkového tvarohu
2 vanilkové pudingy
1liter mlieka
100g bielej čokolády
Pečivo pokrájame na plátky a uložíme do naolejovanej zapekacej misy. Polejeme jednou tretinou mlieka, rozložíme jablká a hrozienka, a posypeme polovicou tvarohu. Z mlieka a 2 práškových pudingov uvaríme puding a v horúcom rozpustíme bielu čokoládu. Jednu tretinu pudingu vylejeme na tvaroh a do pudingu vtlačíme ďalšie plátky rohlíkov. Postupujeme ako pri prvej vrstve – pokropíme mliekom, dáme jablká, hrozienka, tvaroh a druhú tretinu pudingu. Uložíme tretiu vrstvu plátkov z pečiva, pokropíme mliekom a zalejeme treťou tretinou pudingu. Pečieme 25 minút pri teplote 180°C. Upečenú žemľovku posypeme mletými mandľami a polejeme sirupom.
Túto žemľovku vlastne ani netreba piecť, stačí dopredu podusiť jablká a po zaliatí pudingom nechať stuhnúť.

Žiadne komentáre: