Karamelová tortička

cesto
4 vajcia
4PL kryštálového cukru
4PL horúcej vody
1PL oleja
8PL polohrubej múky

karamelový krém
10PL cukru
300ml mlieka
1 vanilkový puding
2PL polohrubej múky
125g masla
Bielky vyšľaháme s cukrom, prišľaháme horúcu vodu, olej a nakoniec po jednom žĺtky. Pomaly primiešame múku a cesto dáme do okrúhlej formy (Ø 28cm), ktorej dno sme vystlali papierom. Pečieme 30 minút pri teplote 170°C. Tortu rozdelíme na dva pláty (mne sa podaril jeden tenší, jeden hrubší) a tie prekrojíme na dva polkruhy. Položíme ich na seba a prekrojíme na dva štvrťkruhy :)) Jeden (všetky 4 poschodia) obrátime a spojíme s druhým (nabudúce nafotím postup, aby to bolo zrozumiteľnejšie). Jednotlivé časti spájame krémom. Po stuhnutí potrieme krémom aj povrch torty a potiahneme marcipánovým (alebo iným) poťahom.

Krém: cukor necháme skaramelizovať, zalejeme polovicou mlieka a miešame kým sa karamel nerozpustí. Druhú polovicu mlieka vymiešame s pudingovým práškom a múkou, a vlejeme do rozpusteného karamelu. Uvaríme hustú kašu, ktorú po vychladnutí všľaháme do vyšľahaného masla.



Žiadne komentáre: