Sviečková z diviny

1kg mäsa z diviny
100g slaniny
2 veľké cibule
4 veľké mrkvy
2 petržleny
½ zeleru
soľ
150ml červeného vína
5 guliek nového korenia
5 guliek čierneho korenia
2 bobkové listy
citrónová šťava
500ml smotany na varenie
Na masti opečieme mäso zo všetkých strán, vyberieme a vo výpeku osmažíme slaninu pokrájanú na kocky. Pridáme pokrájanú cibuľu, zeleninu a koreniny, osolíme, podlejeme červeným vínom a necháme prejsť varom. Vložíme späť mäso, pridáme vývar a prikryté dusíme, alebo pečieme v rúre 1,5 hodiny. Podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme, a rozmixujeme zeleninu. Pridáme smotanu, dochutíme soľou a citrónovou šťavou, a krátko povaríme. Mäso pokrájame na plátky a polejeme šťavou.

Žiadne komentáre: