Plnené kokosky

5 bielok
200g kryštálového cukru
150g kokosu

krém
200ml mlieka
100g kryštálového cukru
1 žĺtok
2 Zlaté klasy
2PL kakaa
250g masla
čokoládová poleva
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou, odstavíme a do tuhého snehu vmiešame kokos. Naplníme cukrárske vrecko a na vymastený plech striekame malé kôpky. Pečieme pri teplote 70°C asi hodinu (keď sa dajú pusinky oddeliť od plechu).
Z lineckého cesta upečieme kolieska, nastriekame dookola krém a do stredu dáme ríbezlový džem. Pritlačíme pusinku a spodok namáčame do čokolády.

Krém - mlieko zmiešame s cukrom, žĺtkom, kakaom a Zlatým klasom, uvaríme hustý puding a po vychladnutí všľaháme do vyšľahaného masla.


Žiadne komentáre: