Plnené prasiatka

500g hladkej múky
250ml mlieka
1 vajce
2PL masti
2KL soli
1ČL kryštálového cukru
25g droždia

šunka
strúhaný syr
chren
Vykysnuté cesto z pekárne vyvaľkáme na hrúbku 0,5cm a väčšou formičkou vykrajujeme kolieska po dve na jednu hlavu, menšou formičkou rypáčiky a do nich dve malé dierky. Na polovicu väčších koliesok ukladáme plnku (postrúhaný syr zmiešaný s chrenom a nadrobno pokrájanou šunkou, alebo čokoľvek podľa domácich zásob), okraje potrieme bielkom a pritlačíme vrchné koliesko. Naplnené hlavy potrieme žĺtkom, prilepíme rypáčiky a zo zbytkov vykrojené uši a tiež potrieme žĺtkom. Vymyslíme nejaké oči (slnečnica nie :) a pečieme 12-15 minút pri teplote 190°C.

Žiadne komentáre: