Orechový medovník

cesto
500g hladkej múky
200g masla
150g cukru
2 vajcia
2PL medu
2ČL sody bikarbony s 2PL mlieka
štipka soli

orechová zmes
250g orechov
120g masla
3PL medu
50g cukru krupica

krém
500ml mlieka
5PL detskej krupice
1 vanilkový cukor
100g práškového cukru
250g masla

rum
ríbezľový džem
Zo surovín vypracujeme cesto a rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme na veľkosť plechu a jeden (spodný) plát upečieme pri teplote 180°C (10 minút).
Pripravíme orechovú zmes - cukor skaramelizujeme, pridáme maslo a ostatné suroviny, premiešame a ešte teplé opatrne natrieme na druhý (vrchný) plát.


Pečieme 10 minút pri 180°C.
Spodný plát pokvapkáme rumom a potrieme ríbezľovým džemom.
Vrchný plát otočíme, potrieme krémom a krémovú stranu položíme na spodný plát. Zaťažíme a odložíme do chladu, na druhý deň krájame na rezy.
Krém – z mlieka a detskej krupice uvaríme kašu, po vychladnutí ju zašľaháme do masla vymiešaného s cukrom.



Žiadne komentáre: